Kaffe jorden rundt

Kaffeviden / Kaffe jorden rundt

Kaffens ærkefjende er frost. Derfor dyrkes kaffen i et bælte rundt om Ækvator – kaffebæltet. Det strækker sig fra syd ved Stenbukkens vendekreds til nord ved Krebsens vendekreds og hele jorden rundt. Kaffeindustrien er den næststørste industri i verden efter olie og det skønnes at den beskæftiger ca. 25 millioner mennesker.

Kaffen dyrkes i 80 forskellige lande, hvoraf de største producenter er Brasilien, Colombia og Vietnam.

Hos BKI importerer vi kaffe fra ca. 25 forskellige lande. Læs mere om nogen af de vigtigste kaffelande herunder:


Indonesien/Java

Teknisk set er Javakaffe en betegnelse for kaffe dyrket på øen Java. I dag er grænserne dog visket ud og man bruger nu betegnelsen om al kaffe, der produceres i Indonesien.  Javakaffe er en fyldig kaffe med en god krop og afdæmpet syre.


Colombia

Colombia er en af verdens største kaffeproducenter. En stor del af landets bedste bønner dyrkes på bjergskråninger omkring hovedstaden Bogotá, og højderne gør, at bønnerne indeholder masser af syre og har god fylde. Jorden er fed og rig, og luften er fugtig, hvilket er essentielle forhold for en kaffeplantage. Landet dyrker udelukkende vasket Arabica. Colombiakaffe har masser af krop og en rigtig god eftersmag.


Indien

Det meste kaffe i Indien bliver produceret i den sydvestlige del af landet i den bjergrige region Malabar, som ligger ud mod det Arabiske hav. Kaffe fra Indien er karakteriseret ved en god krop, afdæmpet syre og en blød eftersmag.


Etiopien

Etiopien regnes normalt for kaffens hjemland, og kaffen dyrkes stadig i høj grad. Det er en af landets største eksportvarer, selvom produktionen foregår uden moderne hjælpemidler. Desuden drikker etiopierne selv rigtig meget kaffe. Etiopisk kaffe har en forfinet syre, en medium krop og er noget af det fineste kaffe, der findes.


Kenya

Det estimeres, at der er ca. 150.000 kaffefarme i Kenya og at 6 millioner kenyanere beskæftiges i kaffeindustrien. De største kaffedyrkende regioner ligger på bjergtinderne omkring Mount Kenya, som ligger på Ækvator. Kaffe fra Kenya kan betegnes som "mild Arabica", og er kendt for sin intense syrlighed og fyldige krop. Kenyansk kaffe er af høj kvalitet, og er noget af det mest eftertragtede kaffe i verden på grund af den markante syre. Kenyansk kaffe er desuden karakteriseret ved en komplet og kompleks smagsoplevelse.


Guatemala

I Guatemala dyrkes kaffen i den sydlige del af landet, som har kyst mod Stillehavet. Især omkring byen Antigua, som var hovedstad da landet var spansk koloni. Terrænet er meget kuperet og består af både bjerge og vulkaner. Flere af vulkanerne er stadig aktive, og de jævnlige udbrud er med til at berige jorden. Kaffe fra Guatemala har en karakteristisk syre, en god krop og samtidig en blød og flot eftersmag.


Nicaragua

Kaffe er den største eksportvare i Nicaragua. I landet produceres primært kaffe af typen vasket Arabica, som dyrkes i en frugtbar og vulkanbaseret jord. Kaffe fra Nicaragua er kendetegnet ved en medium syre, en medium krop og en behagelig, blød eftersmag.


Mexico

I Mexico dyrkes primært Arabica kaffe. De fleste kaffeplantager ligger i den sydlige del af landet, i området Chiapas, som grænser op til Guatemala og ligger ud til Stillehavet. Mexicansk kaffe har en medium syre og en god krop. Kaffen er alt i alt en velbalanceret smagsoplevelse.


Tilbage til toppen