Kaffens kvalitet

Kaffeviden / Kaffens kvalitet

Hos BKI leverer vi produkter af høj og ensartet kvalitet hver gang. Vores kaffeblandinger smager ens hver gang, mens vores rene kaffer kan variere fra høst til høst. Læs nedenunder hvorfor:

Blandinger

En BKI kaffeblanding skal smage ens hver gang – uanset hvilke forhold, der måtte spille ind. Alle vores blandinger er kvalitetskaffe sammensat af de fineste sorter fra de bedste kaffeområder i verden. Kaffe er et naturprodukt, og vi kan ikke kontrollere klimaets effekt på kaffens smag. Bønnernes smag kan derfor variere fra høst til høst. Af samme årsag er vores kaffeeksperters fornemste opgave, at udvælge de bedste bønner, så kaffen får den ægte BKI-smag, som danskerne kender den.


Rene kaffer

Vores rene kaffer består af bønner udelukkende fra henholdsvis Java, Kenya og Etiopien. De har den smag, som karakteriserer de områder, men der kan forekomme små variationer. På grund af skift i vejret og dermed variation i høsten, kan der være små ændringer i smagen, hvilket også er en del af charmen ved at købe et rent naturprodukt. Dog vil kvaliteten altid være i top på grund af vores grundige kvalitetssikring. Alle vores kaffer lever altid op til de højeste standarder og vi udfører fuld kontrol med hver sending bønner.


Kun den bedste kvalitet

På disse sider kan du læse om alle de forhold, der har indflydelse på kaffens smag og kvalitet. Vejret, sol, skygge, jordbundsforhold, høsten og meget andet.  Fra bønnen bliver plantet til kaffen pakkes i poser, er der utallige faktorer, der kan have indflydelse på den endelige kaffes kvalitet, og derfor er det vigtigt for os at sikre, at alle vores produkter lever helt op til vores høje standard.


Kvalitetskontrol

Vi har stramme regler for kvalitetskontrol og er certificeret inden for fødevaresikkerhed og kvalitetsledelse.  Et af vores vigtigste led er, at smagsteste kaffen flere gange før den ender på hylderne. Vores kaffer lever altid op til de højeste standarder og vi udfører fuld kontrol med hver sending bønner. Læs mere om kvalitetssikring her.


Smagning af kaffen

Vores kaffeeksperter vurderer alle kaffer mindst 3 gange før de bliver afsendt fra BKI, så vi er sikre på at levere den bedste kvalitet hver gang.  Første del af testen er en visuel vurdering. Ser kaffen god ud? Desuden tjekkes det, at bønnerne bliver ristet jævnt. Kaffen smages. Den suges op i munden med en ske, for at få mere ilt med ind, og det er tilladt at slubre! Eksperterne smager efter syre, fylde og aroma. Smagspanelet får løbende testet smagssansen, da det er meget vigtigt, at de kan fange alle nuancer i kaffen.


Tilbage til toppen