De Cecco

Foodservice / De Cecco

De Cecco

De Ceccos historie begynder i 1886, i Abruzzo omkring en "Molino" (Mølle) og De Cecco brødrenes lille pasta-fabrik. Brødrene kombinerede traditionelt håndværk med opfindsomhed, og deres pasta fik ry for at være bedre end andre. Don Filippo De Cecco opfandt en ny metode til tørring ved lav temperatur, og snart blev De Ceccos kvalitet også kendt uden for Abruzzo-regionen.

Al De Ceccos ambitiøse insisteren på kun at lave produkter af den højeste kvalitet, har været umagen værd. Det bevises af deres pastas og andre produkters popularitet i millioner af hjem og professionelle køkkener overalt i verden.
 

 


Kvaliteten

Du ved, at der er forskel på pasta. Nogle pastaer er lidt vissengule i farven, nogle bliver "gennemsigtige" når de bliver kogt og nogle klistrer.

De Cecco har siden 1886 gjort sig umage med pasta. Nedenfor kan du se 5 gode grunde til, at deres 160 forskellige pasta-former har bedre konsistens og smag end de andre.



Den bedste, solbeskinnede durum

Durumhvede omhyggeligt udvalgt fra de mest solrige egne. Simpelthen fordi mere sol giver højere gluten-indhold, hårdere hvedekerne og bedre pasta.


 


De Cecco maler selv deres mel

De Cecco har egen kornmølle, så der altid er friskmalet durummel i pastaen. Der bruges kun den inderste og mest glutenrige kerne af hvert korn, som males til "semolina" af optimal kvalitet. I denne proces er det kun de allerbedste 60% af hvert korn, der bliver til De Cecco pasta, resten af melet sælges videre.


Rent vand fra egen kilde

Mens andre pastaproducenter må bruge kommunevand, har De Cecco deres egen private kilde, der springer med krystalklart, koldt vand fra Appenninerne.

Selv midt om sommeren er vandet under 15 grader, og det er sin sag at ælte en god pastadej kun med semolina og kildevand. Men smagen bliver suveræn.


Det kræver bronze at lave vinder pasta

Tidligere brugte alle pasta-producenter forme af ægte bronze til at forme de forskellige pastatyper. Nu bruger de fleste teflon, der er langt billigere. Men De Cecco bruger stadig bronze, fordi bronzeformene giver den færdige pasta en ru overflade, som først og fremmest sikrer, at din gode sauce hænger bedre fast på pastaen og øger smagsoplevelsen.


Tålmodig tørring

Tålmodig tørring gavner farve, smag og konsistens. Hos De Cecco langtidstørrer pastaen ved lave temperaturer i 18-36 timer, så proteinerne, smagen og den korngule farve bevares. Denne proces gør det nemt at koge pastaen perfekt al dente. De fleste producenter tørrer den nylavede pasta ved en høj temperatur. Men høj temperatur ødelægger proteinerne og giver den færdige pasta en trist mørkegul farve.


Tilbage til toppen