<p>- Divisionschef BKI Professionel</p>
Søren Meng
Søren Meng

- Divisionschef BKI Professionel

Guide: 8 steps til at finde kaffeløsningen til din virksomhed

Måske skal kaffen være sort og brygget på fem sekunder. Måske skal der være et stort udvalg af kaffevarianter brygget på hele bønner og med frisk mælk. Uanset hvordan du og dine kollegaer bedst kan lide kaffen, så er den rette kaffe vigtig. Gode idéer skabes ofte over kaffe, og god kaffe skaber gladere medarbejdere. Brug vores guide til at finde den rigtige kaffe til jeres virksomhed.

Med mere end 60 år på bagen som kaffeleverandør er vi eksperter i at guide vores kunder til det helt rette valg af kaffeløsning. En kaffeløsning, der er skræddersyet til netop jeres arbejdsplads.

Med dette indlæg ønsker vi defor at hjælpe dig godt på vej i valget af en ny kaffeløsning.
 

Hvordan finder man frem til den optimale kaffeløsning?

Der findes mange forskellige kaffeløsninger, så det kan være svært at finde lige præcis dén, der passer bedst til jer.

Kaffen skal gøre dine kollegaer glade, maskinen skal klare presset i kaffepausen, og kaffeudvalget skal passe til virksomheden og de mennesker, der kommer til at drikke den. Jeres valg af kaffeløsning siger meget om jer som virksomhed – både overfor kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

De otte nedenstående spørgsmål skal guide dig til at tage stilling og klargøre lige netop jere behov, så du kommer tættere på den helt optimale kaffeløsning til din arbejdsplads. Og så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig i hus med det endelige – og helt rigtige – valg. 

1. Hvor mange kopper kaffe har I brug for i løbet af en arbejdsdag?

Jeres kaffemaskine skal have kapacitet til at brygge det antal kopper, I har brug for i løbet af en arbejdsdag. Det afhænger både af, hvor mange medarbejdere I er, og hvor mange kopper hver medarbejder i gennemsnit drikker. Det handler om at finde en maskine, der hverken har for stor eller for lille kapacitet.
 

2. Hvor lang tid må det tage at brygge en kop kaffe?

For nogle er det vigtigt, at der hurtigt kan brygges en kop sort, varm kaffe. For andre er det vigtigere, at de kan få en særlig kaffevariant, hvor der er kræset om smagen – og så er det mindre vigtigt, hvor lang tid det tager. Kravet til tiden pr. kop har altså indflydelse på, hvilken maskine, der vil være det bedste valg. 
 

3. Hvem skal kaffen serveres for?

Hvis kaffen skal serveres for både kollegaer, kunder, samarbejdspartnere og andre gæster, er det vigtigt at have for øje, hvilket indtryk I ønsker at give med jeres kaffeløsning. Hele bønner, frisk mælk og flere kaffevarianter øger ”lækkerhedseffekten”, men kan være overflødigt, hvis I ikke ønsker andet end en hurtig, klassisk, sort kop kaffe.

Muligheden for økologisk og bæredygtig kaffe er også med til at sende et bestemt signal, og hvis jeres kaffemaskine skal stå fremme på din arbejdsplads, kan udseendet være relevant at overveje. Det samme gælder støjniveauet.

4. Ønsker I frisk mælk eller mælkepulver?

En Café Latte eller en Cappuccino lavet med frisk mælk er meget tæt på den ekstra lækre ”café-oplevelse”. Men en maskine med frisk mælk kræver både køleskab, hyppigere rengøring og en maskine med integreret mælkesystem. Vil man have mindre rengøring, men stadig ønsker den friske kafffe, kan du vælge en fuldautomatisk helbønne maskine, der selv kværner bønnerne, men bruger mælkepulver.

InstanmMaskiner, der er baseret på instantkaffe og mælkepulver, er ofte lidt billigere og nemmere at rengøre, men kan også lave både Café Latte og Cappuccino samt producere drikke af god kvalitet. 
 

Instantautometer - hurtigt og nemt        Helbønnemaskiner               cafékaffe med frisk mælk  

Billede af animo kaffemaskinebillede af kaffemaskinenen WMF 5000S+


Se flere kaffeautomater fra vores brede sortiment her.

5. Hvem skal betjene kaffemaskinen?
Hvis mange forskellige personer skal kunne bruge maskinen, skal den være intuitiv og let at betjene. Den skal have en simpel brugerflade uden for mange forskellige valgmuligheder, så der ikke skal bruges unødig lang tid på oplæring.

Hvis få udvalgte personer derimod bliver de primære brugere af maskinen, kan de let oplæres i, hvordan maskinen og dens funktioner fungerer – uanset hvor detaljeret det måtte være.
 

6. Hvad må en kaffeløsning koste?
Når der skal vælges kaffeløsning, er det vigtigt at få overblik over økonomien. Udover indkøbsprisen af maskinen kan det være en god idé at få udregnet prisen pr. kop. Dermed sikrer du at indregne omkostninger til både kaffe, spild, rengøring og tilbehør. Vi hjælper dig selvfølgelig hellere end gerne med at lave det konkrete regnestykke.
 

7. Hvem skal vedligeholde og rengøre maskinen?
Uanset om I selv skal rengøre maskinen, eller om I har udliciteret denne opgave, så er det en god idé at være opmærksom på, hvor lang tid rengøring, opfyldning mm. tager for netop jeres maskine. Måske det endda vil være en fordel at vælge en maskine, hvor det er muligt at få fejlmeddelelser eller notifikationer om genbestilling af tilbehør osv., så det er så let og hurtigt som muligt for jer at vedligeholde jeres kaffeløsning.

Under alle omstændigheder anbefaler vi at tegne en serviceaftale, der sikrer hurtig hjælp, hvis maskinen ikke virker efter hensigten.
 

8. Hvad har I behov for af tilbehør?
Det kan være vigtigt for nogle, at deres kaffepausesortiment består af andet end kaffe. Både te, kakao og diverse tilbehør er med til at fuldende kaffeløsningen, så den falder i alles smag. Sørg derfor for at være opmærksom på alle ønsker og behov, så du i sidste ende kan tage den rette beslutning. 
 

      Chokolader og småkager                 Te - Løs og i breve                   Kakao og brevprodukter

  

Skal vi afholde en prøvesmagning hos jer?

Det kan være et stort ansvar at træffe valget om en ny kaffeløsning på vegne af dine kollegaer. Fordi kaffen har så stor indflydelse på arbejdsdagen, er det netop en vigtig beslutning.

Derfor kan det være en fordel at smage på kaffen først – og måske endda invitere dine kollegaer til at smage på kaffen sammen med dig.

Vi kommer gerne ud til jer, så I kan smage på forskellige varianter, og I kan finde jeres favorit. Vi har både i Højbjerg og Karlslunde showroom, hvor I kan se og prøve vores maskiner – og vi kan tage en snak om vores løsninger.  
 

Lad os hjælpe dig med at vælge den helt rette løsning

Med erfaring fra et stort antal danske virksomheder står vi klar til at finde kaffeløsningen, der er skræddersyet til din arbejdsplads.

Kontakt os i dag, så vi sammen kan finde jeres nye kaffeløsning – ganske uforpligtende!

Tilbage til toppen