<p>- Salgs- og teknisk chef</p>
Claus Ryberg
Claus Ryberg

- Salgs- og teknisk chef

Guide: Vælg Kaffeautomat til virksomheden

En god kaffeautomat kan øge kundernes og medarbejdernes tilfredshed, og du kan spare tid og penge ved at vælge den optimale kaffeautomat til virksomheden fra starten.

En kaffeautomat er den rigtige løsning, når det skal være nemt at få en kop kaffe. En kaffeautomat kræver ikke andet end ét enkelt tryk, før kaffen er klar på få sekunder. Virksomhedens kaffeautomat kan gøre en forskel på stort set alle lokationer - eksempelvis på kontor, restaurant, kantine, hotel, venteværelse, skole og kiosk. 

Læs hvad du skal overveje, før du vælger ny kaffeautomat

Hvilken kaffeautomat skal du vælge?

Der findes mange forskellige kaffeautomater, og det kan derfor være en udfordring at vælge den rigtige. Vi anbefaler, at du altid rådfører dig med en kaffekonsulent, før du vælger kaffeautomat til virksomheden, men start med at overveje følgende:

 • Bryggetid
 • Udvalg af drikkevarianter
 • Automattype og kvalitet
 • Design og brugervenlighed
 • Smarte og praktiske funktioner
 • Rengøring og vedligeholdelse
 • Energieffektivitet
 • Installationsmulighed

Bryggetid

Kaffeautomatens bryggetid er en afgørende faktor for hvilken kaffeautomat, der passer bedst til din virksomhed. Du kan vælge mellem kaffeautomater, der kan brygge alt fra 120 til 360 kopper kaffe i timen. Skal automaten servicere mange medarbejdere eller kunder på kort tid, har du brug for en automat med hurtig brygtid, så kaffekøen ikke bliver uoverskuelig. Bryggetiden kan variere fra cirka 7-60 sekunder alt efter kaffetypen.

Har din virksomhed behov for at servicere mange hurtigt, kan vi anbefale en instant automat, som har en kort brygtid på 7 sekunder eller en automat, der kan brygge hele kander. Har din virksomhed et medium til lavt forbrug, kan vi anbefale en fuldautomatisk kaffeautomat. Her er brygtiden 25-60 sekunder per kop.

Bemærk: Skal du brygge meget store mængder kaffe på kort tid, er en kaffeautomat ikke velegnet til din virksomhed. Her vil vi i stedet anbefale et bryganlæg.

Udvalg af drikkevarianter

Forskellige kaffevarianter giver din virksomhed mulighed for at tilfredsstille flere smagspræferencer. Flere kaffemuligheder kan således give en større kaffeglæde og potentielt skabe mersalg. Ønsker du at tilbyde flere kaffevarianter, kan du vælge en kaffeautomat, der kan brygge op til 12 forskellige varme drikke.

Foretrækker du blot én eller få kaffevarianter, kan du vælge en mere simpel kaffeautomat. Fordelen herved er desuden en lavere pris på selve kaffeautomaten og en mere enkel vedligeholdelse af kaffeautomaten.

Automattype og kvalitet

De forskellige kaffeautomater har hver deres forcer, som gør dem ideelle til bestemte situationer. Fælles for dem er, at de blot kræver ét enkelt tryk, før kaffen er klar. Vælg mellem:

Alle automater brygger frisk kaffe, men du kan få smagen af friskmalet kaffe ved at vælge en kaffeautomat med indbygget kværn til hele bønner.

En kaffeautomat i høj kvalitet er en lønsom investering, da automaten vil have en lang levetid. Ønsker du at forlænge levetiden, kan du tilkøbe en serviceaftale, som holder automaten i topform. En god kedel, den rigtige konstante temperatur og det korrekte pres er kvalitetsparametre, som sikrer dig kvalitetskaffe fra kaffeautomaten.

Hos BKI finder du kaffeautomater fra verdens bedste leverandører såsom Wittenborg, Animo, EGRO og VITRO[LLL3]  – alle er europæiske producenter.

Design og brugervenlighed

Mange kaffeautomater kan vælges med frontpaneler i forskellige farver, så automaten passer til virksomhedens interiør. LED-lys kan indramme kaffeautomaten og øge brugerens visuelle oplevelse. Skærmens layout og touch-panel kan på de fleste automater tilpasses netop din virksomhed. Har automaten tilkoblet WIFI eller Bluetooth, er det også muligt at få bestemt info eller underholdning frem på skærmen.

De fleste kaffeautomater til virksomheder er i dag udviklet med fokus på intuitiv og brugervenlig betjening, så automaten er let at betjene.

Smarte og praktiske funktioner

Der er flere tilbehørsmuligheder til kaffeautomater til virksomheder. Funktionerne kan øge brugervenligheden og give større glæde af automaten. De praktiske funktioner er blandt andet kopvarmer, brugstæller, møntmekanisme, stopknap, pinkode til omprogrammering, afkalkningsindikator og signal ved fuld grumsbeholder og drypbakke. Derudover vil de fleste virksomheder også sætte pris på følgende smarte funktioner:

 • Justérbar kopbakke: Alle kopstørrelser kan anvendes til automaten
 • Separate haner til kaffe og varmt vand: Sikrer at tevandet ikke smager af kaffe
 • Kopregistrering: Automaten brygger kun, når der er en kop under hanen

Rengøring og vedligeholdelse

Alle kaffeautomater behøver daglig rengøring for at sikre den bedste smag, god hygiejne og en velfungerende automat. Derudover skal der ugentlig foretages en større rengøring. Heldigvis er kaffeautomater konstrueret til minimal vedligeholdelse, som alle kan håndtere, hvilket går godt i tråd med tanken om nem kaffe til virksomheder.

Mange kaffeautomater har et automatisk renseprogram og er nemme og hurtige at rense med rensetabs. Jo flere funktioner og dele kaffeautomaten har, jo mere rengøring skal du være indstillet på. Luftfiltret på kaffeautomater med beholder til mælk skal rengøres hyppigt for at undgå bakterier og driftsstop. Det hjælper desuden med at holde automatens strømforbrug på et minimum.   

Energieffektivitet

Ønsker du at minimere energiforbruget i din virksomhed, skal du vælge en energieffektiv kaffeautomat med intelligent energisparende tilstand ved standby og A+ energimærkning. En justérbar LED-belysning kan også bidrage til et positivt energiregnskab. Endelig kan en ekstraisoleret varmtvandsbeholder gøre kaffeautomaten 50% mere energieffektiv.  

Installationsmulighed

Når virksomhedens kaffeautomat skal tilkobles, kræver det ikke andet end en stikkontakt og en vandforsyning. Skal automaten stå et sted uden mulighed for vandforsyning, kan du vælge en fritstående kaffeautomat i stedet. Den har en vandtank, en vandpumpe og en tilslutningsslange, som i stedet sikrer vandtilførsel til automaten. 

Vær opmærksom på, at mange kaffeautomater behøver 40 mm afstand til væggen bag dem, men derudover kan du placere kaffeautomaten stort set overalt.

De fleste foretrækker at få en professionel tekniker til at installere og programmere maskinen, så de er sikre på at få en optimal kaffeløsning.

Tilbage til toppen