<p>- HR Manager</p>
Steen K. Johansen
Steen K. Johansen

- HR Manager

Derfor bliver din arbejdsplads bedre af kaffepauser

Travlhed og stramme deadlines på arbejdspladsen kender du sikkert til, og i sådanne perioder kan kaffepauserne nemt komme til at virke som spildtid. Men kaffepauserne bør ikke opfattes som en hæmsko for produktivitet, men derimod som en motivationsfaktor, der skaber arbejdsglæde og engagerede medarbejdere. Læs her hvorfor.

Kaffepausen styrker produktiviteten

Vidste du, at koffein får hjernen til at frigive signalstoffet og lykkehormonet dopamin? Ikke nok med at det giver dine medarbejdere et lille skud glæde gennem arbejdsdagen, så aktiverer det også de områder i hjernen, som står for årvågenhed og produktivitet.

En kort kaffepause væk fra arbejdsopgaverne kan således styrke produktiviteten og gøre dig klar til at genoptage arbejdet med fornyet energi og effektivitet.

 

Mikropauser øger fokus og reducerer træthed

Er arbejdsdagen præget af meget stillesiddende arbejde? Så se kaffepausen som en mulighed for at strække benene og lad turen hen til kaffeautomaten stimulere både blodomløb, krop og muskler. Det øger både dit fokus og reducerer følelsen af træthed.

Faktisk behøver kaffepauserne slet ikke at være lange for at være effektive. Mikropauser på mellem 30 sekunder og 5 minutter er nok til at give den enkelte et boost i arbejdsdagen. Det viser en undersøgelse af pausevaner, som Analyse Danmark foretog i 2015 for Riberhus:

  • Mikropauser på mellem 30 sekunder og fem minutter kan øge medarbejderens fokus med hele 15%
  • Ved stillesiddende arbejde foran en computer vil en pause på bare 15 sekunder hvert 10. minut reducere træthed med op til 50%

Kaffepausen styrker dialogen mellem kollegaer

Har du også oplevet, at det er nemmere at møde dine kolleger i øjenhøjde over en kop kaffe? Kaffepauser bidrager nemlig positivt til dialogen på arbejdspladsen, og nogle gange er det nemmere at få nye perspektiver og indgangsvinkler på opgaverne, når de vendes over en kop kaffe.

Nogle gange er det noget så simpelt som gåturen hen til kaffeautomaten, de andre omgivelser eller en mere uformel tone, der får os til at tænke i nye baner.  

 

Sammenholdet og arbejdsglæden opstår i kaffepausen

Kaffepausen er for mange medarbejdere det lille frirum i arbejdsdagen, hvor de lærer deres kolleger bedre at kende og har mulighed for at nytte mere personlige bånd. Tiden ved kaffemaskinen bør derfor ikke undervurderes, da det ofte er her at arbejdsglæden, sammenholdet og fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen styrkes.

Og de gode relationer på arbejdspladsen er i den grad værd at dyrke. Det mindsker sandsynligheden for konflikter, som nemt kan have negativ indvirkning på medarbejdernes produktivitet og arbejdsglæde. Glade, tilfredse og trygge medarbejdere, vil derimod typisk være villige til at yde den ekstra indsats, når der er brug for det.

Ved at tilbyde velsmagende kaffe på din arbejdsplads, er du med andre ord med til at skabe rammerne for et progressivt og sundt arbejdsmiljø, som kan engagere dine kollegaer.

Opgrader kaffepausen i din virksomhed

Når det kommer til at vælge den rette kaffeløsning, har du flere muligheder. Den rette kaffeløsning afhænger af den enkelte virksomheds behov, men kvalitetskaffe med en god smag bør altid prioriteres. God kaffe gør, at dine kollegaer prioriterer de små kaffepauser. Derudover kan du imponere besøgende kunder og samarbejdspartnere med velsmagende kaffe.

Er du i tvivl om hvilken kaffeløsning, der er den rette til din virksomhed, står vi altid klar til at hjælpe. Sammen finder vi ud af, hvordan du kan skabe de bedste rammer for dine kollegaers kaffepauser.
 

Giv dine kollegaer medbestemmelse

Det kan være svært at vælge kaffeløsning på vegne af dine kollegaer. Fordi kaffen har så stor betydning for arbejdsdagen, er det et vigtigt valg – og alle kollegaer skal helst være glade for den endelige løsning.

Af den grund kan det være en fordel at invitere et udvalgt af dine kollegaer til at prøvesmage kaffen sammen med dig.

Vi kommer med glæde ud med en prøvesmagning til jer, så I kan finde jeres favorit blandt forskellige kaffevarianter. Vi har både i Højbjerg og Karlslunde showroom, hvor I kan teste hvilken maskine og færdig kaffeløsning, der passer bedst til jer og jeres behov. 

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at tage en uforpligtende snak med os!

Tilbage til toppen