<p>- Marketingchef</p>
Anders Fisker Olesen
Anders Fisker Olesen

- Marketingchef

Den gode BKI-kaffe i miljøvenlige kaffeposer

Flere og flere virksomheder søger i dag mod bæredygtige løsninger – og du oplever sikkert den samme udvikling på din arbejdsplads. Om det gælder produktion, forbrug eller noget helt tredje, så er bevægelsen i en bæredygtig retning ikke længere et valg, men en nødvendighed.

Derfor har du mulighed for at tage (endnu) et skridt i den bæredygtige retning, når valget falder på kaffe fra BKI. Sammen med vores folieleverandør PolyPrint har vi nemlig udviklet en kaffefolie, der 1) kan genanvendes som plast, 2) giver et mindre emballageforbrug, og 3) fortsat sikrer den bedste opbevaring for kaffen.

4 fordele ved den genanvendelige folie – for dig og for miljøet

  1. Folien består nu kun af 2 lag plast PP og PE, som er fra den samme plastfamilie  og derfor kan kildesorteres sammen.
  2. Det betyder et tyndere materiale, hvor der er brugt 15% mindre materiale pr. pose.
  3. Folien bevarer en stærk barriere, der beskytter mod ilt og vand, så kaffen fortsat holder den gode kvalitet og smag.
  4. Folien kan sorteres sammen med blød plast.
     


Giv en hånd til bæredygtigheden sammen med os

Den klimavenlige folie fra BKI er tyndere, og dermed reduceres plastforbruget i produktionen – men også hos jer i virksomhederne. I en typisk dansk virksomhed smides der dagligt meget plastik ud. Så hvis vi kan hjælpe din arbejdsplads med at reducere dén mængde, så er det endnu et skridt i den rigtige retning.

Udover at hjælpe med at reducere plastforbruget hos en lang række virksomheder, så bevæger vi os med denne folie endnu et skridt i en bæredygtig retning, fordi den kan genanvendes. Det typiske midterste metallag i en mere klassisk kaffepose er fjernet, og dermed kan de to resterende typer plastik genanvendes og kildesorteres sammen med blød plast.

Sådan kan vores nye kaffeposer genanvendes

For at vores kaffeposer kan blive genanvendt, skal de i første omgang kildesorteres som blød plast. Således vil de kunne gøre nytte i produktionen af andre produkter. Kaffeposerne vil blandt andet kunne genanvendes til produktion af anden plastemballage, paller, skilte, affaldsposer, bæreposer, soveposefyld og fleecetrøjer. Det vil sige produkter, der ikke kommer i direkte kontakt med fødevarer, idet EU har forbudt, at genanvendt plast kommer i kontakt med fødevarer.


Stiller du (bæredygtige) krav til din kaffeleverandør?

Hvis ikke du allerede stiller krav til din kaffeleverandør, så bør du – vi stiller nemlig også høje krav til os selv. Både når det gælder kvalitet og service, men i særdeleshed også bæredygtighed.

Valget om en mere bæredygtig folie er et naturligt led i BKI’s CSR-program, hvor vi støtter op om verdensmål nr. 12. Dette verdensmål handler om at reducere fodaftryk på naturen gennem måden, vi producerer og forbruger varer og ressourcer på.

Udviklingen af den genanvendelige folie er derfor ikke et enkeltstående bæredygtigt tiltag for BKI. Vi har forfinet og kontinuerligt udviklet vores produktionsapparat til løsninger som dette henover lang tid – og i den nærmeste fremtid kan du forvente yderligere tiltag for reduktion af miljøbelastningen fra BKI’s hånd.

Vi håber, du og din arbejdsplads vil bevæge jer i en mere bæredygtig retning sammen med os.

De tekniske informationer om den genanvendelige folie

  • Folien har en højbarriere OPP, der har samme eller bedre barriereegenskaber end en aluminiumsfolie eller en metalliseret aluminiumsfilm.
  • Dermed forveksles folien ikke med alu-folie under affaldssortering.
  • Folien indeholder kun polyolefin-plast; nærmere bestemt polyethylen (PE) og polypropylen (PP).
  • Derfor kan folien afsættes og genanvendes som en blandet polyolefin.

Folien er testet af Teknologisk Institut, der også har udført miljø- og klimaberegningerne.

Det er muligt at tilgå flere tekniske data eller stille spørgsmål hos vores fageksperter. Du er meget velkommen til at kontakte os her.

Tilbage til toppen