<p>- National salgschef</p>
Claus Ryberg
Claus Ryberg

- National salgschef

Gode råd til opstart af din kaffemaskine efter længere pause

Henover sommerferie, jul eller en hvilken som helst periode, hvor du og dine kolleger ikke er på arbejdspladsen, da holder også din kaffemaskine ferie. Og præcis ligesom os, skal kaffemaskinen ordentligt op i omdrejninger for igen at kunne levere en velsmagende kop kaffe til jer. Få her tjeklisten til at klargøre din kaffemaskine efter ferien.

Giv din kaffemaskine en hovedrengøring

Det betyder meget for kaffens smag, at din maskine er ordentligt rengjort. Derfor er det vigtigt, at få maskinen ordentligt startet op med en grundig rengøring, så den igen kan forsyne jer alle med kaffe. Vær opmærksom på:

  • En maskine, som tilfører mælk til kaffen, skal rengøres særligt grundigt – også selvom du gjorde det, inden du lukkede ned.
  • Det kan være en god idé at rengøre kaffemaskinen to gange inden opstart.
  • Alle nødvendige indvendige dele i maskinen skal også rengøres – særligt de dele, der potentielt er i kontakt med frisk mælk.
  • Alle maskiner har godt af at få en gang vand kørt igennem inden brug.

Husk altid at afkalke din kaffemaskine

Kalk kan både gå ud over maskinen og kaffens smag. Selvom maskinen ikke har været i gang i ferien, kan filtre og dele sagtems være kalket til grundet kontakt med stillestående vand. Vær derfor opmærksom på:

  • Alle maskiner med manuel vandpåfyldning bør afkalkes efter en længere pause – selv almindelige kolbemaskiner eller automater, der kun leverer kaffe og vand.

  • For alle maskiner med automatisk vandindtag, og som er installeret med et afkalkningsfilter, er det en god idé at tappe minimum en liter vand ud af udluftningshanen, da vandet i kalkfilteret har stået stille i længere tid. Læs mere om, hvordan du opretholder hygiejnen i dit kalkfilter.


Tjek kaffen og dit tilbehør

Der er naturligvis forskel på, hvor længe I er væk fra arbejdspladsen, men det er altid en god idé at sikre, at kaffen og tilbehøret er friskt, så kaffeoplevelsen er så god som muligt. Vær opmærksom på: 

  • Kaffe, der har stået åbent, smides væk, og en ny pose åbnes. Dette gælder også kakao, mælkepulver og andre produkter. 
  • Hvis I har en maskine med hele bønner og f.eks. kakaopulver, skal du udskifte både bønner og kakao fra beholderne og fylde nyt på. 
  • Tjek holdbarhedsdato på dine øvrige tilbehørsprodukter, og smid de produkter ud, der har overskredet dato. 

Er der tekniske problemer? 

Nogle gange skal der mere til end rengøring og afkalkning. Hvis du møder ind til en kaffemaskine med tekniske udfordringer, kan du altid kontakte vores tekniske afdeling, så vi hurtigt kan hjælpe – og du og kollegaerne snart er sikret kaffe til arbejdet igen. 

Hvis du har spørgsmål til rengøring og opstart af din kaffemaskine, er du også altid velkommen til at kontakte vores tekniske afdeling på:

servicebki@bki.dk eller telefon 86 29 22 99

 

 

Tilbage til toppen