<p>- Divisionschef BKI Professionel</p>
Søren Meng
Søren Meng

- Divisionschef BKI Professionel

Rengøring af maskinen påvirker både kaffesmag og -oplevelse

Husker du at vedligeholde og rengøre kaffemaskinen på din arbejdsplads ordentligt? Det har større effekt på både kaffens smag og maskinens levetid, end du måske lige tror.

Én ting er den ydre rengøring, som er let at se og dermed at huske – en anden er den indre rengøring af maskinen, som er sværere at se og derfor lettere at glemme. Men hvad bør indgå i din rengøringsrutine? Og hvordan sikrer du bedst den gode kaffeoplevelse og en lang levetid for kaffemaskinen?

3 vigtige tommelfingerregler for vedligehold af kaffemaskinen på din arbejdsplads

1. Øg oppetiden og forlæng levetiden for kaffemaskinen med løbende rengøring 

En ren og vedligeholdt kaffemaskine holder i flere år og er derfor en bedre investering – og du undgår samtidig for mange nedbrud, hvor dine kaffetørstige kollegaer eller kunder går forgæves til maskinen.

Din løbende rengøring bør som hovedregel indebære rengøring af mixerskåle, brug af rensetablet og rens af kalkfilter. 

Vil du se vejledningsvideoer for mere konkret rengøring af din maskine? Du kan se videoer med vejledning til rengøring og vedligehold af maskiner her

2. Skab en appetitlig og hygiejnisk kaffeoplevelse med udvendig rengøring

En kaffemaskine med pletter, krummer og gammelt grums skaber ikke en god og appetitlig kaffeoplevelse for kaffedrikkerne på din arbejdsplads. Derfor er den ydre rengøring af maskinen og miljøet omkring maskinen vigtig.

Derudover er den udvendige rengøring også vigtig for hygiejnen. Mange forskellige personer bruger maskinen i løbet af dagen, og derfor er den ydre rengøring med til at mindske risikoen for spredning af bakterier og virus. 

3. Undgå opbygning af bakterier og sikr en velsmagende kop kaffe med indvendig rengøring

Når du har spist mad af en tallerken, vasker du den altid op, før du bruger den igen. Det samme bør du gøre med din kaffemaskine, da kaffe også er en fødevare. Aflejring af olie fra kaffebønnerne skal fjernes, da det ellers giver smag til brygningen og dermed kaffen.

Har din kaffemaskine en friskmælksbeholder er den hyppige indvendige rengøring endnu mere vigtig, da der hurtigt dannes bakterier – og det medfølgende skimmel og mug har stor negativ indflydelse på kaffesmagen. 

Følg altid anbefalingerne fra din kaffeleverandør

Ikke alle kaffemaskiner er ens. Derfor er det vigtigt, at du altid følger anbefalingerne til rengøring fra din kaffeleverandør.

Har du spørgsmål? Kontakt os endelig, og så finder vi sammen ud af, hvordan du kommer godt videre med den optimale vedligeholdelse af kaffemaskinen på din arbejdsplads.

Kontakt os i dag!

Tilbage til toppen