<p>- Divisionschef BKI Professionel</p>
Søren Meng
Søren Meng

- Divisionschef BKI Professionel

Skal jeres kaffeløsning være bæredygtig?

Hvis I allerede har en bæredygtig profil i virksomheden, giver det rigtig god mening, at jeres kaffe også afspejler det - og hvis I ikke før har tænkt i de baner, kan kaffeløsningen være et fint sted at starte. Men hvordan gør du firmakaffen mere bæredygtig? Og hvad koster det egentlig?

Fordele ved at tænke bæredygtighed ind i firmakaffen

I en tid hvor vi alle øver os i at tænke i miljøvenlige baner, kan en mere bæredygtig kaffeløsning være et godt første skridt på vejen. Ikke nok med at I hver dag kan nyde en dejlig kop kaffe, så er der også masser af fordele ved at vælge en mere bæredygtig og måske økologisk kaffeløsning:

  • I tager aktivt stilling i virksomheden og støtter eks. miljø eller gode arbejdsvilkår ude i verden via jeres kaffevalg.
  • En bæredygtig kaffeløsning skaber stolthed og glæde omkring kaffen internt i virksomheden, og dine kollegaer vil sikkert sætte endnu mere pris på kaffepausen.
  • Det sender et positivt signal til samarbejdspartnere og kunder, og det forstærker jeres egen bæredygtige profil i virksomheden.
  • Vælger I en økologisk kaffe, og har I et offentligt eller privat spisested, vil kaffen i høj grad også tælle med i jeres økologiregnskab. Hvis mere end 30% af jeres indkøbte råvarer er økologiske, kan I gøre jer fortjent til Det Økologiske Spisemærke.

Vælg en bæredygtig kaffe - Gå efter certificeringerne!

Bæredygtighed kan godt være en lidt udefinerbar størrelse, og der er også flere måder at tænke bæredygtighed på. For nogle handler det mest om økologi, og for andre mere om ansvarlighed, mennesker og fair arbejdsforhold. I valget af kaffe til din kaffeløsning kan du derfor med fordel gå efter en kaffe med én eller flere certificeringer. Kig bl.a. efter disse:

Økologi: EU's økologimærke viser, at varen er økologisk og er produceret og kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning.

Fairtrade: Fairtrade arbejder for at sikre små producenter ordentlige handelsaftaler og for at forbedre deres arbejds- og levevilkår. Kaffebønderne sikres en fair mindstepris for deres råbønner, ligesom de får hjælp til at forbedre deres forretning.

Rain Forrest Alliance: Rain Forest Alliance arbejder for at fremme bæredygtighed på flere planer. Her stilles bl.a. krav til, at kaffebønderne fører en miljøvenlig produktion, at de har gode arbejdsvilkår og modtager en fair pris for deres varer.

KRAV: KRAV er et svensk økologimærke, der foruden økologi arbejder for bl.a. at øge biodiversiteten og dyrevelfærden, at beskytte miljøet samt at sikre bedre forhold for den enkelte producent.

Vil I betale 8 øre ekstra for en bæredygtig kop firmakaffe?

Hvis I har overvejet, om økologisk og bæredygtig kaffe er det rigtige for jeres arbejdsplads, så har I måske også tænkt, at omstillingen vil blive for stor en omkostning. Dén udfordring vil vi dog gerne tage op: For hvis I laver beregningen pr. kop eller pr. medarbejder, bliver det tydeligt, at det faktisk er muligt at få en bæredygtig kaffeløsning til en fair pris.

Vi har derfor lavet et lille overslag, så I kan regne ud, hvad en bæredygtig/økologisk kaffe gennemsnitligt vil koste jer i virksomheden om året:

  • En medarbejder forbruger ca. 4 kg kaffe årligt.
  • Afhængig af jeres valg af økologisk/bæredygtig kaffe vil den gennemsnitligt koste ca. 12 kr. mere pr. kg sammenlignet med konventionel produceret kaffe.
  • Det svarer til en merudgift pr. medarbejder på ca. 48 kr. om året.
  • Én bæredygtig kop kaffe koster således ca. 8 øre mere pr. kop.


Det kan dog være, at lige netop jeres bæredygtige eller økologiske kaffevalg giver en endnu billigere omstilling, og vi kan både skrue op og ned for prisen afhængig af jeres kaffesmag. Vi laver hellere end gerne den præcise beregning for dig. 

I BKI Professionel har vi nemlig et bredt udvalg af bæredygtige, økologiske og certificerede kaffevarianter til alt fra espresso til filterkaffe, ligesom al vores kaffe desuden er pakket i genanvendelig emballage.

 

                   Mountain                            Black Coffee Roasters                                 BKI

Mountain Original Øko Fairtrade
Mellemristede helbønner for en fyrig kaffe og kraftig smagsoplevelse. Perfekt til klassisk sort kaffe på kaffeautomat eller i stempelkander. 

Black Coffee Roasters Double Roast Organic Fairtrade
Ekstra mørke espressobønner ristet specielt til den perfekte espresso på vores professionelle kaffemaskiner og - automater. Dette er en espresso med en intens krop og fylde, en rig crma og let syrlighed samt noter mærk chokoalde og ristede mandler.

BKI Økologisk Special, formalet kaffe
100% Arabicabønner fra nogle af de bedste kaffeområder i verden til dyrkning af økologisk kaffe. En mellem-/mørkristet kaffe med en intens aroma, masser af fylde og en beskeden syrlighed. Formalet kaffe i praktiske doseringsposer til kaffemaskinen eller bryggeanlæget.  

Skal vi hjælpe dig med omstillingen?

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak omkring dine muligheder for en ny og måske bæredygtig kaffeløsning. Så vil en af vores dygtige kaffekonsulenter vejlede dig til de bedste kaffeoplevelser tilpasset lige netop jeres ønsker, budget og behov. 

Ring direkte på tlf: +45 86 29 22 99 eller kontakt os her. 

Tilbage til toppen