<p>- Divisionschef BKI Professionel</p>
Søren Meng
Søren Meng

- Divisionschef BKI Professionel

Forkæl dine kollegaer med BKI-kaffe fra stempelkande

God kaffe er vigtigt for en god arbejdsdag. Det ved vi her hos BKI, og det ved du sikkert også fra din egen arbejdsplads.  

Selvom kaffen er vigtig hver dag, er der nogle gange behov for at gøre lidt ekstra ud af det. Måske til et særligt vigtigt møde, til at skabe lidt forkælelse i travle perioder eller måske blot til at pifte en ganske almindelig arbejdsdag op.

Den ekstra kaffeforkælelse kan du skabe med stempelkaffe. Du kender sikkert stempelkanden allerede – måske fra dit eget hjem. Men den er lige så god at finde frem på arbejdspladsen.

Skab hygge og variation med stempelkaffe

Smagen af stempelkaffe er en anden end kaffen fra en mere klassisk kaffeautomat, og nogle synes formentlig, den er bedre. Uanset hvilken kaffe, man er mest til, så giver stempelkaffen et alternativ til den klassiske firmakaffe, og det er de færreste, der ikke kan lide muligheden for variation i den daglige kaffe.

Udover en anden smag, så skaber det et hyggeligt element at samles om en stempelkande, at opleve kaffeduften brede sig i rummet – og måske endda tage sig en kort pause fra arbejdet, mens kaffen trækker inden stempling. 

Det er muligt, at stempelkanden kun skal findes frem i helt særlige situationer, men det er altid en fornøjelse at skænke kollegaer en frisk kop kaffe, der er kræset lidt ekstra for.

Find stempelkanden til din arbejdsplads her.

Sådan anvender du din stempelkande

Når der brygges kaffe på en stempelkande, er metoden helt simpel, og det er let og hurtigt at brygge en god kop kvalitetskaffe.

Her er et par tommelfingerregler, der er gode at arbejde ud fra:

  • Sørg for den bedste vandtemperatur
    Den optimale vandtemperatur er 93-96 grader, men det er sjældent praktisk at skulle finde termometret frem. Derfor er det et godt tip at lade din elkedel stå i 2 minutter, fra vandet er kogt, til du hælder det over kaffen.
  • Hæld vandet optimalt
    Når du hælder vandet over kaffen, skal du helst ramme al kaffen. Hæld derfor i stille og rolige cirkler.
  • Stempl kaffen på det rette tidspunkt
    Når vandet er hældt over kaffen, skal du lade bryggeprocessen ske naturligt i ca. 3,5 minut, før du bryder stempler eller rører rundt. På den måde samler kaffen sig nemlig i toppen, og det er her, den optimale brygning sker.
  • Drik kaffen, når den er bedst
    Drik helst kaffen fra stempelkanden med det samme den er klar – eller hæld den over i en termokande. Kaffen brygger nemlig videre, så længe den står i stempelkanden.
  • Rengør stempelkanden ordentligt
    Hvis der er kaffegrums tilbage i kanden, kan det ødelægge smagen for den næste kaffe, du laver. Sørg derfor at rengøre kanden grundigt hver gang.

Sådan brygger du den bedste kande stempelkaffe

  1. Hæld 28 gram grovkværnet kaffe i stempelkanden.
  2. Hæld 5 dl vand over kaffen.
  3. Lad kaffen trække i ca. 3,5 minut.
  4. Bryd derefter overfladen med en spiseske og rør rundt, så kaffen synker til bunds.
  5. Fjern grums og hvidt skum i overfladen.
  6. Sæt filter og låg på og pres ned, indtil du når bunden.
  7. Nyd din varme stempelkaffe.

Find den perfekte kaffe til din virksomheds stempelkande

Der er tre primære ting, du skal tænke over, når du vælger kaffe til stempelkanden på dit arbejde.

Først og fremmest bør du købe hele kaffebønner frem for formalet kaffe, da det giver den bedste smagsoplevelse. Derudover kan du på den måde også selv tilpasse malingsgraden.

Derudover skal du vælge den rigtige type bønne. Det er en god idé at vælge bønner til filterkaffe, da de vil sikre en bedre smag i stempelkanden. Espressobønner vil derimod give en kraftig og bitter smag, fordi de er beregnet til espressomaskiner eller mokkakander.

Til sidst skal du finde den rette ristningsgrad. En lysristet kaffe giver en mild og rund kop kaffe, når den brygges på stempelkande.

Vi anbefaler kaffe fra Mountain til stempelkander, da de har et bredt og varieret sortiment. Find kaffen til din arbejdsplads’ stempelkande her.

Har du kaffebønnerne, har vi kværnen

Den perfekte kande stempelkaffe kræver en grovkværnet kaffe, hvor bønnerne males til ca. samme størrelse som groft salt. Det er i modsætning til traditionel filterkaffe, hvor man typisk anvender finmalet kaffe.

Den grovkværnede kaffe er god til stempelkanden, fordi den er i kontakt med vand i lang tid. Hvis kaffen er for finmalet, er der risiko for, at kaffen bliver for bitter.

Hvis du ovenikøbet kan sikre kun at male den helt rette mængde kaffe, kommer du ikke meget tættere på den gode stempelkaffe. Med den intelligente kaffemølle fra Malykke kan du placere din stempelkande i kværnen, hvorefter den automatisk vurderer størrelsen på kanden, og kun kværner den mængde kaffe, du skal bruge.

Mal bønnerne til din stempelkaffe lige inden brygning, og du og dine kollegaer vil få en frisk, velsmagende kop kaffe med en skøn duft.

Er du interesseret i at høre mere om vores udvalg af stempelkander og -kaffe, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

Tilbage til toppen