<p>- Divisionschef BKI Professionel</p>
Søren Meng
Søren Meng

- Divisionschef BKI Professionel

HVORDAN SIKRER DU EN SUND KAFFEØKONOMI I DIN VIRKSOMHED?

Når du tænker kaffeøkonomi, kan du måske være tilbøjelig til udelukkende at tænke på, hvad du betaler for kaffen. Men der er flere ting at overveje, når du ønsker en sund kaffeøkonomi i din virksomhed.

1. Hvad er prisen for en kop kaffe?

Har du nogensinde overvejet, hvad I betaler for én kop kaffe på din arbejdsplads? Prisen på en kop kaffe er ikke kun bestemt af prisen på selve kaffen, og regnestykket er oftest mere kompliceret end antallet af kopper holdt op mod mængden af kaffe, vand og strøm. Nedenfor har vi listet nogle af de mest oversete faktorer i prisen på en kop kaffe:
 

 • Rengøring: Der kan være store forskelle i rengøringstiden fra maskine til maskine. Udregnet på et år kan det være alt fra én til to arbejdsuger om året. Der er derfor en del lønkroner, der med fordel kan regnes med i prisen på en kop kaffe, og som derfor bør inkluderes i overvejelserne, når I vælger kaffemaskine.
   
 • Kaffespild: Teknologien i vores maskiner gør, at der er mindre spild pr. kop. Men hvis I f.eks. ønsker en maskine, der laver kander fremfor kopper, skal I være opmærksomme på et muligt større spild.
   
 • Maskines pris: Det er vigtigt, at I overvejer maskinens pris ift. hvor hurtigt, I kan afskrive den. I bør derfor kigge på en kaffemaskine, der kan sikre jer den gode kaffeoplevelse i mange år fremover, til en pris, der matcher både behov og budget.
   
 • Serviceaftale: Kaffen er vigtig for arbejdsdagen, og derfor er kaffemaskinen under hårdt pres. Det kræver vedligehold og løbende tilsyn af maskinen, så du og dine kollegaer altid er sikret varm, velsmagende kaffe. Det er muligt at tegne en servicekontrakt, når du køber din kaffemaskine hos BKI Professionel, og derfor bør du også tænke det ind i din kaffeøkonomi.
   

Vi hjælper dig selvfølgelig med at udregne, hvad den egentlige pris pr. kaffekop er på jeres arbejdsplads – og endnu mere vigtigt: hvad den bør være – så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning for netop jer!

2. Hvad koster en kaffemaskine? Og hvad er det perfekte ”match” for jer?

Hvad jeres kaffemaskine skal koste, varierer alt efter jeres ønsker og behov. Kaffemaskinens funktioner og kompleksitetsniveau har nemlig stor indflydelse på prisen. I kunne overveje nogle af følgende spørgsmål, når I skal i gang med at finde jeres nye kaffemaskine:
 

 • Hvor mange typer kaffe skal den kunne levere? Café Latte? Cappuccino? Eller kun sort kaffe?
   
 • Hvor stor en kapacitet skal den have? Hvor mange kopper kaffe skal den kunne levere? Er der primetime kl. 08:00, er det vigtigt at have en maskine, som ikke kun kan levere 5 kopper ad gangen.
   
 • Hvor hurtigt skal den kunne brygge kaffen? Ligesom med kapacitet er det også vigtigt, at I i primetime ikke skal stå og vente på kaffen alt for længe. Her handler det ofte om at overveje, om bryggetiden eller et stort udvalg af kaffevarianter er vigtigst, da en sort kop kaffe for det meste er hurtigere at brygge end en variant som cappuccino.
   
 • Foretrækker I frisk mælk eller mælkepulver? Ønsker I en kaffemaskine med indbygget mælk, kan I med fordel overveje følgende: En kaffemaskine med frisk mælk giver en lækker caféoplevelse, men er ofte dyrere og kræver mere håndtering, end hvis du vælger en kaffemaskine med mælkepulver, som også leverer lækre specialkaffer.

3. Bør I lease eller købe jeres kaffemaskine?

Ønsker du en kaffeløsning, der på lang sigt er et økonomisk fornuftigt valg, bør du kigge på at købe maskinen. Med et køb betaler du et engangsbeløb, som derved på længere sigt er billigere end en leasingaftale.
 

Men forskellige situationer kræver forskellige aftaler, og i visse situationer kan det give mening for din virksomhed at lease. F.eks. hvis I bliver flere medarbejdere eller vil reducere større omkostninger. Du kan læse mere om fordelene ved henholdsvis at købe eller lease din kaffemaskine her.

Lad os hjælpe dig i mål med den helt rette og rentable kaffeløsning!

Vi har bred erfaring fra en lang række forskellige, danske virksomheder, og vi står også klar til at hjælpe dig i mål med den optimale kaffeløsning – som giver værdi for pengene.
 

Kontakt os i dag!

Tilbage til toppen