Lipton

Foodservice / Lipton

Liptons historie

Lipton har i omkring 100 år stået i tedrikkernes tjeneste og er i dag et af verdens største mærker indenfor drikkevarer. Som en af de førende teproducenter leverer Lipton ca. 1/4 af det te, der konsumeres verden over både som teposer eller som løs te. Lipton har en lang tradition for forfriskende teer, og i Liptons sortiment finder du både den klassiske sorte te såvel som rød, grøn og urtete. Med et fuldt sortiment af Lipton Te har du en te til enhver anledning og til alle tidspunkter af døgnet.

 

Lipton gør en forskel

Lipton er en del af Unilever, som køber omkring 12 % af verdens produktion af sort te. Det svarer til ca. 300.000 tons te om året, hvilket utvivlsomt gør Lipton til verdens største køber af te. Liptons te kommer fra stort set alle producerende lande og lige fra småbrug til større plantager og egne jordområder. Den største andel af te får Lipton fra Kenya, Indonesien, Indien, Argentina og Sri Lanka.

Lipton og Unilever arbejder for at skabe en bæredygtig teindustri, som tager hensyn til både mennesker og miljø. Lipton og Unilever støtter således både små og store avlere og samarbejder med Rainforest Alliance, som arbejder for at bevare den biologiske mangfoldighed og sikre social og økonomisk bæredygtighed.

 

Rainforest Alliance Certificeret

Unilever og herunder Lipton er verdens største tevirksomhed, hvilket giver dem unikke forudsætninger for at lade te få en positiv indvirkning på vores planet og dens beboere. Liptons teplantage i Kericho i Kenya blev som den første teplantage i verden Rainforest Alliance-certificeret i 2007. Det var et helt naturligt valg på rejsen mod en bæredygtig teindustri, da både Lipton og Rainforest Alliance har et ønske om at skabe dyrkningssystemer, som er miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtige. I dag kommer 100% af teen i Liptons teposer fra Rainforest Alliance-certificerede plantager. Målet for 2020 er, at frugt- og urteteer også skal komme fra Rainforest Alliance-certificerede plantager.

Kericho er et godt eksempel på, at te er meget mere end bare te. Her bliver teen dyrket og høstet på en måde, som sparer vand, energi, affald og ilt – og ikke mindst på en måde, der beskytter dem, der arbejder i plantagen. Et fuldt finansieret virksomhedshospital giver mere end 100.000 patienter pleje hvert år og gratis sundhedspleje til alle 16.000 medarbejdere. Derudover har Lipton bygget skoler til mere end 11.000 børn i området.

 


Liptons smagsvarianter

 

Balance

Balance er Liptons serie af grønne teer

Grøn te kommer ligesom sort te fra teplanten Camellia sinensis, men forskellen er, at grøn te ikke er oxideret. Kort efter tebladene er plukket, bliver de i stedet varmet op for at forhindre oxidering, hvilket betyder, at den oprindelige grønne farve og naturlige smag bevares.

Grøn te passer godt sammen med bær, frugt og lette kager og desserter som f.eks. hindbærmousse.


Energise

Energise er Liptons serie af sorte teer

Alle sorte teer kommer fra tebusken Camellia sinensis og plukkes omhyggeligt i hånden, før de oxideres, skæres, tørres og til sidst ender i en velsmagende kop te til dine gæster. I Liptons sortiment af sorte teer finder du alt fra de helt klassiske smage til mere dristige nyheder.

Sort te passer ekstra godt sammen med lidt tungere kager og cremede desserter som panna cotta, tiramisu og creme brulé. Derudover går sort te godt i spænd med lakrids og karamel.


Relax

Relax er Liptons serie af urte- og frugtinfusioner uden koffein

Rød te er egentlig ikke rigtig te, men kommer fra busken Aspalathus linearis, der kun findes i Sydafrika. Rød te er også inkluderet i vores sortiment af urtete, som du kan vælge i mange forskellige smage. Disse to "falske tesorter" har det til fælles, at de smager fantastisk med et lækkert stykke chokolade eller en lidt kraftigere chokolademousse.


Refresh

Refresh er Liptons serie af teer med smag af frugt og bær

Refresh er frugt- og bærelskerens førstevalg. Sortimentet omfatter alt fra klassikere som Blackcurrant og Lemon til den lidt mere dristige Vanilla. Og alt derimellem.


Tilbage til toppen