Rynkeby Juice

Foodservice / Rynkeby Juice

Rynkeby Juice

Juice og saft fra Rynkeby er kendt, som drikke af høj kvalitet. Med Rynkeby juice og saft konceptet kan du servere kolde og forfriskende drikke for dine gæster døgnet rundt - uden at binde personale. Rynkebys mål er at være Nordens førende på markedet for frugtbaserede fødevarer – primært juice og saft. Rynkeby har mere end 75 års erfaring med produktionen af juice og saft og arbejder kun med de bedste råvarer. Gennem en omfattende kvalitetskontrol sikres, at alle led i processen – fra frugterne plukkes til juicen pakkes – har samme høje standard. Rynkebys produkter skal leve op til den moderne forbrugers forventninger om sunde kvalitetsvarer.
 

 


Forskellen på juice

Der er forskel på juice, men juice er ikke som mange tror, tilsat konserveringsmidler, farve m.v. Juice fra Rynkeby er 100% frugtsaft. Forskellen ligger i behandlingen af juicen. I juicebranchen taler man om juicepyramiden. Hvor der nederst i pyramiden er juice fra koncentrat, i midten juice som ikke er fra koncentrat og øverst troner den friskpressede juice. Jo højere man er i pyramiden, jo kortere holdbarhed og omvendt falder prisen jo længere man bevæger sig ned i pyramiden.



Juice fra koncentrat

Den friske frugt indeholder naturligt meget vand og ved at reducere vandindholdet bliver transporten billigere. Reduktionen sker typisk ved hjælp af inddampning, hvor man ender med koncentratet, som har konsistens af sirup. Dette opbevares på frost og når det kommer til Danmark tilsættes det samme mængde vand, som oprindeligt blev fjernet. Juicen pasteuriseres og har en holdbarhed på 6 - 12 måneder.
 
Fordelen ved juice fra koncentrat er en mere ensartet kvalitet og smag, da man nemt kan blande koncentrater fra forskellige høsttidspunkter med forskellig sødme og syrlighed.
 


Juice ikke fra koncentrat

Not from concentrate forkortes i juicebranchen til NFC og betyder, at juicen ikke er fra koncentrat. Frugten plukkes og presses. Efter presningen pasteuriseres saften og opbevares ved ca. 0 grader C, indtil den tappes på flaske eller karton. Derved opnås en juice, som smager meget tæt på friskpresset. Juicen bliver dyrere end juice fra koncentrat, da den fylder mere under transporten. Fordelen ved NFS juice er, at man i højere grad kan bevare smag og vitaminer, da der ikke sker en inddampning af juicen - men man kan stadig opnå ensartethed i smagen ved at blande safter fra forskellige høsttidspunkter.

 


Friskpresset juice

Friskpresset juice er lavet af friskpresset frugt med kort holdbarhed. Frugten fragtes til Rynkeby, hvor den presses lige inden den tappes. Frugtkødet separeres ikke og derfor kan der godt være variation i mængden af frugtkød. Saften får en mild pasteurisering, så der er styr på fødevaresikkerheden. Den friskpressede saft opbevares på køl og har kun få ugers holdbarhed. Det betyder, at den altid smager af nypressede appelsiner og har bevaret vitaminerne bedst muligt. Rynkeby udvælger nøje frugten, men smagen vil afhænge af årstid og klima.


Tilbage til toppen