Lav kaffe som en barista

Kaffeviden / Lav kaffe som en barista

Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Der er kommet mange nye varianter til gennem de sidste år. En af de mest populære er nok Caffé latte. Men det kan være svært at kende forskel på de forskellige kaffetyper. Læs her, hvad de mest populære kaffedrikke består af:

Espresso

Den traditionelle italienske Espresso er en lille kop mørk og fyldig kaffe på 6 cl. (kort) eller 12 cl. (lang). En Doppio, er en dobbelt kort espresso og en Espresso Macciato, er en espresso med lidt lunet mælk på toppen.


Cortado

En cortado består af espresso med en lille smule varmet mælk, serveret så espressoens “crema” stadig ligger hel på toppen af drikken. Ordet cortado stammer fra spansk og portugisisk for “skåret” (cortar). Navnet hentyder til, at man har skåret den helt skarpe smag af espresso væk ved at tilsætte en anelse varmet mælk. Drikken er populær i Spanien og Portugal såvel som i Latinamerika.


Cappuccino

En cappuccino er en italiensk kaffedrik, der laves af espresso, varm mælk, mælkeskum og chokoladedrys. Espresso i bunden, derpå den varme mælk efterfulgt af mælkeskummet, og øverst et drys af chokolade. Serveres typisk med rørsukker.


Caffè Latte

Den populære Caffè Latte består af én del espresso og to dele lunet mælk. Har du ikke en espressomaskine, kan du lave den med normal kaffe. Så hedder den dog teknisk set en Café au Lait.Tilbage til toppen