Brasil Kaffe Import

Brasil Kaffe Import

Svend Mathiesen havde rejst meget i Brasilien og opdaget, at den store produktion af råkaffe ikke stemte overens med de høje danske kaffepriser. Derfor grundlagde han i 1960 Brasil Kaffe Import og begyndte at sælge god brasiliansk kaffe - til fornuftige priser.


BKI startede i Aalborg

BKI startede i Aalborg

Kaffeeventyret startede i et kælderlokale i Aalborg. Mens Svend Mathiesen stadig arbejdede i Brasilien, var det hjemme i Aalborg hans kone Ellen, som styrede forretningen. Dette samtidig med, at hun var alene tilbage i Danmark med deres tre børn Kirsten, Karen og Karl. Kaffebønnerne blev ristet hos et lokalt kaffebrænderi og når kunderne kom til forretningen, blev de ristede bønner kværnet og pakket i pose. Ideen med forretningen i kælderen var så god, at man landet over, inden for en kort årrække, etablerede 34 kaffebutikker.


Eget risteri

Eget risteri

I 1963 besluttede familien sig for, at flytte BKI til Højbjerg ved Aarhus, hvor også et nyt kafferisteri blev etableret. Årsagen til flytningen var, at råkaffen kunne leveres til Aarhus havn, hvilket havde stor betydning for kaffeforretningen.


Første mærkevarekaffe

Første mærkevarekaffe

På trods af stor succes, nedlagde man i 1973 alle butikkerne. Begrundelsen var, at kaffen nu skulle formales og vakuumpakkes, for derved at kunne nå ud til endnu flere forbrugere. Hermed var Danmarks første mærkevarekaffe født. Strategien var nu, at sælge kaffen fra salgsvogne direkte til bagere, slagtere, kiosker og specialbutikker. Bilerne var rullende forretninger, og kunderne fik kaffen leveret på stedet.


BKI i supermarkederne

BKI i supermarkederne

I slutningen af 1980'erne og starten af 1990'erne blev salgsvognene nedlagt og BKI Kaffen blev herefter solgt via supermarkedskæderne. Vores BKI brands er i dag kendt over hele landet og anerkendt for gode, konstante og høje kaffekvaliteter hver gang.


Økologisk kaffe

Økologisk kaffe

BKI lancerede i 1988 den første økologiske kaffe i Danmark. Der blev dengang trukket på smilebåndene, men i dag er BKI Økologisk den mest solgte økologiske mærkevarekaffe i supermarkederne.


Certificering

Certificering

For BKI har fødevarekvalitet og fødevaresikkerhed altid haft en meget stor betydning, derfor lod vi os i 1999 certificere. Siden 1999 har BKI været ISO 9001 og HACCP certificeret og er i dag yderligere certificeret efter IFS standard.


Opkøb af risterier

Opkøb af risterier

I 1998 opkøbte BKI virksomhederne Aalborg Kaffeimport og Herning Kafferisteri. I disse to firmaer, havde man stor ekspertise i produktion og salg af hele bønner. Vi overtog hermed navnet Christgau Kaffe, som nu er en serie hele bønner af høj kvalitet, som i dag sælges i supermarkederne. I 2013 blev BKI desuden medejer af det København baserede Specialristeri Kontra Coffee.


Flere ben at stå på

Flere ben at stå på

Markedet for traditionel kaffe stagnerede i løbet af 1990’erne. Derfor besluttede BKI sig for, at udvide sit forretningsområde til mere end kaffe og få flere ben at stå på. Vi købte i 2004 virksomheden ARC Quality Foods, der med interessante agenturer som De Cecco Pasta og Lindt chokolade – passede fint ind i BKI’s ønske om, at arbejde med fødevarer af høj kvalitet.


Te Specialisten

Te Specialisten

BKI købte i 2008 firmaet Te specialisten. Firmaet importerer, forarbejder og pakker løsvægt specialteer af meget høj kvalitet, på vores nye og moderne fabrik i Karlslunde. Med et sortimentet af specialteer, med tæt på 600 forskellige blandinger, er vi den største leverandør af specialteer til den danske Specialhandel. Udover te sælger vi også specialkaffer, David Rio Chai samt andre specialiteter – men nu under navnet Te & Kaffe Specialisten.


BKI foods a/s

BKI foods a/s

BKI er i dag en virksomhed, hvis hovedaktivitet stadig er kaffe. Men en stor del af vores salg, er andre fødevarer end kaffe. Derfor ændrede vi i 2009 navnet på vores virksomhed til BKI foods a/s – således at det blev mere dækkende for vore aktiviteter.


Kaffen alle kan li'

Kaffen alle kan li'

Af de store kaffefirmaer i Danmark, er BKI i dag den eneste 100 % dansk ejede virksomhed, der stadig har bevaret sin kaffeproduktion i Danmark og dermed bevaret danske produktionsarbejdspladser – og det er vi stolte af. Vi har en passion for, at lave kaffe af høj kvalitet og vores topmotiverede medarbejdere gør hver dag deres yderste, for at vi kan leve op til vore høje kvalitetskrav og dermed give vores kunder en god oplevelse i hver kop BKI kaffe. Virksomheden drives og ejes i dag af Svend Mathiesens efterkommere.


Tilbage til toppen