Her er hvad du skal bruge, hvis du skal bygge et Alfehus som vores:

 

Vær opmærksom på

Leret tørrer forholdsvis hurtigt. Det ler, du ikke bruger opbevares derfor i en tætlukket pose. Små rester eller ler fnuller bliver for hurtig ubrugeligt, så saml i større klumper og læg det i posen, når du ikke arbejder med det.

Lyset der bruges i huset, er et LED-fyrfadslys, så der er IKKE tale om åben ild, da låget ikke kan holde til varmen.

 

Så kan du gå igang

 1. Tag en god håndfuld ler og ælt det varmt inden du rullet det ud med en kagerulle.
 2. Skær en firkant til, så den passer i størrelsen til glasset. Modeler overgangen glat, så samlingen og kanterne ser pæne ud. Dyp eventuelt fingrene i et glas vand, da det gør arbejdet nemmere. Når du har fjernet det overskydende ler, glatter du kanterne, så de bliver lettere afrundede og slutter helt til glasset. 
 3. Brug en udstikker til at lave vinduer. Du bestemmer selv, hvor mange og hvor store vinduer du vil have. Her har vi brugt en tylle, som giver små søde runde ruder. 
 4. Så skal der laves træstruktur til dør og tag. Rul igen en falde ud og skær brædder med pizza-sliceren i den ønskede størrelse.
 5. Tag en form for skriveredskab og vikl ståltråd eller smykketråd omkring. Tag et brædt af gangen og rul henover 1 el. 2 gange. På den måde skabes bark-effekten.
 6. Begynd at samle en dør på bordet først, så du kan vurdere udformningen og størrelsen, inden du sætter den på.
 7. Krads lidt i leret, der hvor du ønsker, at døren skal sidde og sæt forsigtigt brædderne på et efter et. Pas på, hvor meget du rører ved træ-strukturen, så du ikke ødelægger mønstret. Brug modelleringpennene til forsigtigt at trykke og glatte døren fast til væggen.
 8. Så er det med at slippe fantasien løs og modellere dig frem til dit helt eget specielle alfehus-look. Brug alt hvad du har af kageudstikkere eller værktøj fra modellervoks til at skabe figurer eller overflade-effekter.
 9. Taget bygges på glassets låg efter samme principper som selve huset.
 10. Når du er færdig, sætter du huset til tørre i nogle dage – ikke noget med brænding i ovne eller i tørreskabe. Du kan tjekke processen undervejs. Føles leret koldt, så skal det tørre mere. Det kan slå lidt revner, men der kan du med fordel lappe med lidt mere ler og våde fingre, så kan det ikke længere ses.
 11. Det færdige hus males med almindelig akrylmaling, drysses eventuelt med guld glimmer og lakeres.

Lyset sættes i og tændes (husk det med on/off knappen – ikke tændstikker) låget sættes på og VOILA! Alferne er klar til at flytte ind :-)

 

Tilbage til toppen