18-24 stk. (alt efter hvor store du ønsker dem)

Ingredienser
50 g gær
6 dl lunken vand
1 dl raps- eller solsikkeolie
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 dl grahamsmel
Hvedemel

 

Tilberedning
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olie, salt og sukker.

Tilsæt grahamsmel og dernæst hvedemel i den mængde der passer, så dejen er samlet, men dog relativt fugtig.

Læg et viskestykke over og sæt dejen til at hæve 30 minutter ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen på 200 grader. Når dejen er hævet ælter du den let igennem og tilsætter mere mel – dog kun nok til, at du kan forme bollerne. Jo mindre mel jo bedre.

Lad dem efterhæve 20 minutter og pensel dem med den kaffe du lige har på kanden.

Bages på midterste rille i ca. 18 minutter.

Tilbage til toppen