Ingredienser
450 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
2 dåser chili-kidneybønner
1/2 dl espresso eller stærk kaffe
70 g mørk chokolade
3 fed hvidløg
1 løg
1 stærk chili med kerner
Evt. chilipulver eller sauce
3 tsk. spidskommen
1 tsk. citronsaft
1 spsk. skyr eller creme fraice til saucen
+ skyr eller creme fraice til servering
Salt og peber
Olivenolie til stegning




 

Tilberedning
Sauter hvidløg, løg, chili og spidskommen i olien, ved svag varme, så løgene ikke bliver brune.
Kom her efter kødet i.
Når kødet er gennemstegt, tilsættes hakkede tomater og kaffe.
Herefter tilsættes chokolade, kidneybønner og citronsaft. Smag til med chili (den må godt være rigtig stærk!), salt og peber.
Når smagen er god, kommes skyr i saucen, og den står og simrer i omkring 10 minutter.
Server den med ris, skyr eller creme fraice og eventuelt chilisauce på toppen og et godt brød til.

Tilbage til toppen