Ingredienser kage
75 g margarine
300 g sukker
2 æg
300 g mel
50 g kakao
2 dl kærnemælk
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker

Ingredienser fondant
15 skumfiduser
2 spsk. vand
1 spsk. smagsneutral olie
500 g flormelis

 

Tilberedning
Pisk margarine og sukker til en hvid masse.
Tilsæt æggene lidt efter lidt.
Sigt mel, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker i massen
Tilsæt kærnemælk
Bages i en lille bradepande ca. 30 minutter ved 180 grader.

Sådan gør du
Kagerne er nemmest at arbejde med, hvis de stikkes ud, når kagen er helt kold.
Vores kage er lagt sammen med smørcreme for at opnå den rigtige højde.
Kagens sider smøres også med smørcreme (røres af lige dele margarine og flormelis - f.eks. 50 g af hver).

Fondant rulles ud og skæres i strimler som passer med højden på den ønskede kop. Vær omhyggelig med at rulle jævnt ud og skære den lige, så ligner det mest en kop. 
Fondant kan købes i et supermarked eller du kan lave det selv. (Smelt skumfiduser, vand og olie. Rør flormelis i. Slut med at tage det ud på bordet og ælt det godt)
Hanken formes og sættes på ved at smørre med lidt vand. Det kan være en fordel at understøtte den mens den tørrer, f.eks. med en ren karklud, som rulles til en passende højde.
Til slut hældes glasur på toppen, så det ligner kaffe og kagen sættes i køleskabet.

Velbekomme!

 

 

 

 

Tilbage til toppen