Ca. 24 stk.

Ingredienser til dej
300 g hvedemel
100 g smør
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
1 dl mælk

Ingredienser til fyld
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk. kanel

Ingredienser til glaze
2 kopper flormelis
3 spsk. stærk brygget kaffe


 

Tilberedning
Lun mælken og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat og ensartet. 
Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. 
Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud til 2 firkanter (ca. 30 x 30 cm). Fordel fyldet over hele fladen. Rul pladerne sammen til en roulade og skær hver roulade ud i 12 lige store stykker. 
Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. 
Lad sneglene efterhæve, tildækket og lunt, ca. 20 min., mens ovnen forvarmes. 
Pensl med sammenpisket æg. 

Bagetid
Cirka 8 minutter i en forvarmet ovn ved 220° C på ovnens midterste rille. 

Efter afkøling pyntes sneglene med kaffe-glazen.

Tilbage til toppen