16 stk. små pandekager

Ingredienser
2 kopper mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
3 tsk. sukker
2 æg
2 kopper kærnemælk
2 spsk. BKI Extra Instant




 

Tilberedning
Bland mel, bagepulver, natron, sukker og salt sammen i en skål. I en anden mellemstor skål piskes æg og kærnemælk sammen. Så tilsætter du den tørre blanding til det våde og pisker grundigt.

Til sidst tilsættes instant kaffen - husk, den ikke skal blandes med kogende vand først – det er det tørre granulat, du skal bruge. Rør granulatet let ud i dejen. Det er ok, hvis der er nogle stykker granulat tilbage.

Varm panden op og tilsæt en klat smør til stegning. Brug et decilitermål til at hælde dejen på panden. Der kan være 2-3 pandekager på panden ad gangen. Pandekagerne er tykke a la amerikanske pandekager og skal ikke vippes rundt for at skabe fylde. Hvis du ønsker at styre formen, kan du bruge en spiseske til at fordele dejen. Men ikke for meget – tykkelsen er en del af nydelsen.

Steg gyldenbrune på begge sider.

Serveres med varm ahornsirup og eventuelt jordbær.

Tilbage til toppen